HJEM    KUNSTNEREN    UTDANNING OG KURS    MALERIER    ROSEMALING    UTSTILLINGER    LENKER    MALING PÅ BESTILLING  KONTAKT 

 
 
Om kunstneren

 

Berit Rustebakke kommer fra Valdres, hvor hun har vært bosatt i mange år. For tiden bor hun på Leirsund ved Skedsmo hvor hun har sitt eget atelier. Hun er mye hjemme i Valdres i helger og ferier, hvor nærheten til naturen, dyrelivet og nostalgiske gardstun, støler og sæterbuer er en stor inspirasjonskilde.

Berit er født i 1957 og interessen for maling meldte seg allerede i 14- års alderen da hun deltok på et kurs med Eli Sælid i Valdresroser. Hun har siden den gang malt mye på egen hånd, med unntak av enkelte kurs hun har deltatt på. Dette har ført til at hun har utviklet sin egen særpregede stil, som hun har bygget videre på i sine studier i senere tid. Berit er en allsidig maler, som maler både abstrakt og figurativt i akvarell, olje og akryl. Hun behersker de fleste teknikker og ønsker gjerne å bli utfordret på nye motiver. Gjennom sin lange erfaring med rosemaling, som er kjennetegnet av mye detaljer og nøyaktighet har hun opparbeidet en spesiell evne til å fremstille malerier som er svært naturtro. Berit sine malerier består av et mangfold av ulike motiver og er særpreget figurative, detaljorienterte og harmoniske.

Berit har i senere tid studert ved Nydalen Kunstskole, hvor hun har tatt en treårig utdanning innenfor tegning, maling og billedkunst. Skolen legger vekt på å utvikle faglig kompetanse, solid håndtverk, kunstforståelse, kunstnerisk egenart, høy integritet og god selvtillit. Berit har også gått i lære hos Jørgen Dukan, hvor hun blant annet har fordypet seg i fargelære og komposisjon.

Berit har alltid interessert seg for alt man kan skape med hendene og utforsket sine kreative sider. Interessen for å skape er stor, og i løpet av årene har hun utviklet en genuin interesse for maling som har vært hennes store lidenskap i alle år, noe som har ført til at dette er en vei hun har valgt også som yrke.

 

 

large product photo